Kontakt

prolet-info(at)safe-mail.net

31. 1. 2011

Zakládající rezoluce Mezinárodní koordinace revolučních stran a organizací - ICOR

Světová konference iniciativy "Koordinace a spolupráce revolučních stran a organizací" rozhodla o internacionálnosti této iniciativy, jež bude používat název "Mezinárodní koordinace revolučních stran a organizací" (ICOR).

I.

Založení ICOR vzniklo z pochopení nutnosti postavit se vysoce organisovanému, celosvětově propojenému mezinárodnímu finančnímu kapitálu něčím novým: organisovaným hnutím revolučních pracujících jednotlivých národních států v novém stádiu přeshraniční spolupráce.
Imperialismus se svým systémem neokolonialismu může dále existovat pouze s čím dál častějšími postihy krizemi, které vyvolávají otázky o dalším osudu lidstva. Lze to vidět v celosvětové ekonomické a finanční krizi od roku 2008, ve strukturálních krizích kapitalistického způsobu výroby, dluhové krizi, krizi životního prostředí, absenci "rodinného" propojení proletariátu a širokých mas, politické krizi a rostoucím nebezpečím nové války, růstu imperialistických agresí a celkově v tendenci imperialismu k reakci a k fašismu.

Viac na http://komsomol.cz/clanky/1451_icor.html

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára