Kontakt

prolet-info(at)safe-mail.net

11. 2. 2011

Stanoviska zahraničních komunistických a dělnických stran k arabské revoluci

Komuniké Egyptské komunistické strany: Revoluce bude pokračovat až do uskutečnění lidových požadavků

Blíží se hodina pravdy, hodina, kdy si egyptský lid vynutí pád Mubaraka a změnu jeho režimu.
Režim útlaku prožívá své poslední chvíle, především poté, co jej jeho postátnění společníci opustili v důsledku lidové revoluce, která ve všech městech a regionech Egypta stále vzrůstá.
Dnešní manifestace, které dohromady spojily miliony občanů mávajících heslem Mubarakova odchodu, jsou zárukou, že ztroskotají všechny komploty diktátora a jeho bandy, usilující o likvidaci Revoluce.
Dohoda mezi různými opozičním stranami o vytvoření Výboru veřejného blaha, majícího podporu lidových mas, a zejména manifestantů, je rozhodujícím bodem pro realizaci politických, ekonomických a sociálních požadavků kladených Revolucí.
A proto trváme na zásadních požadavcích, které akceptují všechny vlastenecké síly zastoupené ve vytvořeném Lidovém parlamentu:
1. Vynutit si Mubarakův pád a vytvořit pro jasně stanovené období Presidentskou radu
2. Vytvořit alianční vládu, která pro toto přechodné období převezme řízení země
3. Vyzvat k vytvoření zvoleného Ústavodárného shromáždění, jehož úkolem bude vypracovat novou Ústavu založenou na zásadě národní svrchovanosti a zaručující alternaci (střídání) v rámci laického, demokratického a spravedlivého státu
4. Soudit osoby odpovědné za masakry, které způsobily smrt stovek obětí a tisíců raněných, ale také osoby odpovědné za korupci, které kradly bohatství vyrobené egyptským lidem
Ať žije revoluce egyptského lidu!

Viac na http://komsomol.cz/clanky/1477_egypt.html

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára