Kontakt

prolet-info(at)safe-mail.net

21. 7. 2011

Buržoázny pohľad na dejiny sa stane povinným


Tak ho tu máme...Najnovšie dieťa poslancov za OKS, zákon, ktorý bude trestať tzv. popieranie zločinov komunizmu. Poslanci z ultrakonzervatívnej strany, ktorá je len akýmsi debatno-intelektuálnym krúžkom, stavajúcim na roku 1989, konzervatívnych hodnotách, zúrivom antikomunizme a bezbrehom neoliberalizme.

Pánom z OKS zrejme prekáža, že množstvo ľudí spomína na socializmus v dobrom, alebo aspoň to, že množstvo obyčajných pracujúcich, ktorí zažili aj socializmus aj kapitalizmus, s postupom času hodnotia ako kvalitatívne lepší systém socializmus a ktorí zmenu, ako materiálnu tak i morálnu, reálne pociťujú na vlastnej koži a nezdieľajú až fašizujúce antikomunistické postoje OKS. Tak sa rozhodli, že to tým ľuďom prikážu.


Strana sa začala oháňať „zločinmi komunizmu“, hoc počas svojej existencie ústami svojich najvyšších predstaviteľov Tatára, Zajaca, Dostála, Osuského, Šebeja a spol. spochybňovala jedno vraždenie za druhým. Schvaľovali tzv. vojnu proti terorizmu, ktorú navrhol G. Bush ml., podporili vojny a “humanitárne bombardovanie“ v Afganistane, Iraku, Srbsku, Libanone, genocídu Palestínčanov odbíjali nie jednou sarkastickou poznámkou. Bombardovanie a blokádu Gazy chápali ako legitímne použitie sily zo strany Izraela. Pred nedávnom v relácii Pod lampou, ktorej témou boli arabské revolúcie, vystúpil aj F. Šebej, ktorého najviac zaujímala bezpečnosť Izraela a pohoršoval sa nad tým, kam asi smeruje Egypt, keď medzi prvé kroky novej garnitúry patrilo uvoľnenie blokády Gazy. Čo si to vlastne ten Egypt dovolil, prerušiť blokádu a dovoliť Palestínčanom priniesť si základné potraviny a suroviny potrebné na prežitie. Takýto páni nás idú učiť morálke?

Viac na http://szm.hng.sk/index.php?option=com_content&task=view&id=1588&Itemid=49

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára