Kontakt

prolet-info(at)safe-mail.net

6. 12. 2011

Tlačová správa LOZ 5.12.2011


Radi by sme ubezpečili slovenskú verejnosť, že robíme maximum, aby sa situácia vo všetkých dotknutých nemocniciach dostala, čo najrýchlejšie do štandardného režimu.

Prosíme zároveň našich občanov o trpezlivosť. Skúsenosti so súčasnou zdravotníckou exekutívou na čele s ministrom Uhliarikom nás vedú k oprávnenej opatrnosti. Chceme zabrániť tomu, aby v hektike týchto dní nedošlo v pracovných zmluvách k posunom, ktoré by lekárov pripravili o ťažko vybojované požiadavky.

Veríme, že zdržanie, ktoré spôsobuje podpis nových pracovných zmlúv bude posledným pri úplnej normalizácii situácie v slovenskom zdravotníctve.

Vyzývame ministra Uhliarika, aby netraumatizoval spoločnosť svojimi neodôvodnený atakmi voči lekárom, že nemajú záujem nastúpiť do práce, čo najrýchlejšie. Naopak práve on drží v rukách efektívne nástroje, ako čo najskôr vzniknutú situáciu konštruktívne riešiť.

Veríme, že čo najrýchlejšie sa podarí všetko zvládnuť, tak aby sa režim fungovania nemocníc dostal do stavu pred vyhlásením núdzového stavu. Avšak už dnes je v drvivej väčšine nemocníc situácia úplne stabilizovaná a nemáme informácie, že by v niektorej z nemocníc bola vážnejšia situácia.

V mnohých prípadoch lekári pomáhajú pacientom bez podpísaných zmlúv, pretože si uvedomujú svoju zodpovednosť voči nim.

MUDr. Marian Kollár

Predseda LOZ

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára