Kontakt

prolet-info(at)safe-mail.net

25. 3. 2011

Zakladáme severoslovenský Marxisticko-Leninský klub

Komunisti by mali byť naozaj komunistami. Nemalo by ísť o akúsi nálepku podľa príslušnosti k organizácii. Pokiaľ nebudeme komunistami, budeme sa neustále točiť v bludnom kruhu bez úspechov. Bez revolučnej teórie nemôže existovať revolučná prax a naopak. Idey marxizmu-leninizmu boli často – a to aj pred rokom 1989 – zneužívané tzv. „komunistami“, ktorí často krát jedno hovorili a druhé robili. Za tieto myšlienky sa len schovávali (pretože to bolo výhodné) a hneď ako bola vhodná príležitosť, tak prezliekli kabáty (pretože to prvé už výhodné nebolo). Aj vďaka takýmto ľuďom dnes ľudia na teóriu marxizmu-leninizmu niekedy pozerajú s úsmevom.

Cieľom MLK-severné Slovensko by malo byť podieľať sa na prinavrátení marxisticko-leninského charakteru komunistického a robotníckeho hnutia. To je momentálne v troskách, roztrieštené, často krát úplne odklonené od revolučnej politiky.

MLK sa inšpiruje súdruhmi z Dělnickeho komunistického kolektívu, ktorí spájajú a organizujú pracujúcu triedu zdola. MLK by mal združovať nie len komunistov, ale aj ľudí, ktorí sa zaujímajú o marxizmus-leninizmus či celkovo ľudí, ktorí majú záujem zúčastniť sa diskusií na dané témy.Mal by pôsobiť v okolí severného Slovenska, pričom na zasadnutiach nie sú vylúčení ani hostia z iných regiónov či zo zahraničia.

Činnosť by mala spočívať najmä vo vzdelávaní ľudí v oblasti marxizmu-leninizmu ako aj v diskusiách, konferenciách, seminároch a prednáškach na rôzne spoločenské témy či už ide o svetové dianie alebo o diskusiu ako ďalej. Tieto diskusie budú úplne otvorené.Z týchto aktivít by mali existovať odborné výstupy, ktoré budú publikovateľné. Okrem toho by mohol MLK slúžiť aj ako koordinátor činnosti komunistov v našom regióne.

Ak máte záujem podieľať sa na činnosti MLK, napíšte na
prolet-info(at)safe-mail.net

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára