Kontakt

prolet-info(at)safe-mail.net

4. 10. 2011

Demonštrácia proti superhrubej mzde


Vyzývame Všetkých občanov, zamestnancov, nezamestnaných, dôchodcov a všetky organizácie zaoberajúce sa problematikou občanov SR, aby ste sa zúčastnili DEMONŠTRÁCIE proti spusteniu tzv. superhrubej mzdy
v stredu 12. 10. 2011 v Bratislave pred parlamentom!!!

POVEDZME NIE!!!
... - schváleniu „superhrubej mzdy“ (zákon o úprave príjmu zo závislej činnosti), ktorú nám prezentuje vláda ako „zvýšenie čistej mzdy“!!! Reálne však ide iba o symbolické zvýšenie, v skutočnosti spôsobí:

1. Zníženie odvodov na zdravotné poistenie, ktoré spôsobí pokles príjmov pre zdravotnú starostlivosť o 13,6%, čo vyvolá rast spoluúčasti občana na zdravotnom zabezpečení (priame platby za zdravotnícke úkony a služby, vyššie doplatky na lieky a zdravotnícke pomôcky, ...)!!!
2. O 10% zníži celkovú výšku podpory v nezamestnanosti počas šiestich mesiacov jej poberania!!!
3. Priamy nárast deficitu fondu povinného dôchodkového poistenia o 16,51% a ďalší rast deficitu vyvolaný znížením odvodov do Sociálnej poisťovne z 34,6% na 19,6%!!!
4. Postupné znižovanie dôchodku vyvolané znížením hodnoty priemerného osobného mzdového bodu a znižovaním dôchodkovej hodnoty. Bude teda nižší cca o 13%!!!
5. Postupné a trvalé zvyšovanie veku pre odchod do starobného dôchodku!!!
6. „Zrušením“ garančného fondu zamestnávateľov prenáša bremeno uspokojovania nárokov zamestnancov pri insolventnosti zamestnávateľa na daňových poplatníkov formou zavedenia tzv. garančného odvodu!!!
7. Zrušením platenia odvodov na zdravotné a sociálne poistenia zamestnávateľmi zbavuje zamestnávateľov spoluzodpovednosti za zdravotné a sociálne zabezpečenie ich zamestnancov (jediní v EÚ)!!!
8. Nezdaniteľná časť mzdy sa zníži o 6,25% a súčasne sa odvody na zdravotné a sociálne poistenia aj zdaní!!!
9. Neprimeraný nárast daňového zaťaženia zamestnancov – pri priemernej mzde takmer dvojnásobné, pričom najviac vzrastie u príjmov pod úrovňou priemernej mzdy!!!
10. Super hrubá mzda vytvorí nevyhnutný predpoklad pre následné zavedenie tzv. odvodového bonusu — sociálnej genocídy občanov SR!!!

Pre podrobné a zrozumiteľné vysvetlenie tejto podoby reformy si kliknite na prezentáciu tu http://www.ioz.sk/files/protesty/danovo-odvod-reforma.pdf

Čakáme pomoc Vás všetkých! Pre zabezpečenie Vašej účasti v rámci dopravy či stravných lístkov kontaktujte koordinátorov podľa Vášho regiónu nasledovne:
KOŠICE: p. Pavol ONDEK – tel.: 055 6323 396, e-mail: rake@stonline.sk

PREŠOV: p. Jarmila FRŐHLICHOVÁ – tel.: 055 6333 341, e-mail: frohlichova@ioz.sk

BANSKÁ BYSTRICA: p. Peter TITKA – tel.: 048 4145032 e-mail: titka@jmf.sk

ŽILINA: p. František ŠVAŇA - tel.: 041 7634 518, e-mail: svana@ioz.sk

TRENČÍN: p. Jozef BURIAN – tel.: 032 6569 211 e-mail: zotrencin@orangemail.sk

NITRA: p. Ľubomír KLEŠTINEC – tel.: 037 6925 946 e.mail:klestinec@unsk.sk

TRNAVA: p. Iveta JEZERSKÁ – tel.: 033 775 2400 e-mail:iveta.jezerska@spapiestany.sk

Nebojme sa ničoho, čo urobíme pre svoje deti!!!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára