Kontakt

prolet-info(at)safe-mail.net

23. 10. 2011

Prehlásenie k prepusteniu Reného Gonzáleza z kubánskej pätice


René González Sehwerert Po 13. rokoch odpykania si nespravodlivého trestu, bol 7. októbra prepustený z americkej väznice Marianna, na severe Floridy, kubánsky protiteroristický bojovník René González Sehweret.
Od samotného zatknutia v septembri 1998, boli René González Sehweret a jeho štyria kolegovia Gerardo Hernández Nordelo, Ramón Laban~ino Salazar, Antonio Guerrero Rodríguez a Fernando González Llort, podrobení surovému a ponižujúcemu zaobchádzaniu, izolovaní v samotkách a od svojich rodín. Aj napriek tomu, ani táto veľká nenávisť nedokázala zvrátiť ich presvedčenie a so svojim stoickým postojom a obdivuhodným charakterom, znášali disciplinovane väzenský poriadok.
Na jednej strane dôstojnosť a odvaha našich piatich vlastencov, ktorá im, za žiadnych okolností, nedovolila zľaviť z ich princípov, a na druhej strane revanšistická politika, ktorá poznačila celý súdny proces, ktorý odsúdil piatich Kubáncov, boli dôvodmi, prečo sudkyňa Joana Leonardová navŕšila pôvodný trest Reného, keď mu 16. septembra zamietla žiadosť, aby sa po prepustení mohol vrátiť na Kubu ku svojej rodine a národu.
http://szm.hng.sk/index.php?option=com_content&task=view&id=1695&Itemid=187

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára